Monday, June 7, 2010

Woot woot

Nak kena vakum (ke vacum ke vacuum? Mampos ah) blog ni. Berabad sudah!

Ok update sikit sikit.

Skang aku dah jadi manusia sikit ok. Dah tak tanam anggur.

Dah kerja, dah boleh gerak sendiri, dah tak duduk bawah ke tepi ketiak mak bapak.

Kerja apa? Kerja yang memang aku suka sebab tak payah nak pakai baju skema hari hari pastu boleh makan depan pc sambil buat kerja.

Ho ho ho

Sunday, October 11, 2009

Minggu Ini

1.Untuk pertama kalinya aku berjalan kaki hantar baju untuk di-dobi-kan.

2.Berjalan kaki dari Flora ke The Curve, pastu Idaman. kali terakhir =_=

3.Menjadikan Borders, The Curve sebagai rumah kedua. ye, Idaman juga.

4.Bilik sudah semakin tidak terurus.

5.Sakit kepala memikirkan perancangan untuk hari-hari seterusnya.

6.Nafsu makan semakin melampau.

7.Rasa untuk manusia disekeliling sudah hilang. Rasa apa? Jangan tanya.

8.Hari-hari tidur jam 8pagi, terjaga setiap 2 atau 3 jam. Petang bangun mandi dan menjadikan aktiviti nombor 3 sebagai rutin harian. Ish Ish Ish..

9.Kenal ramai manusia baru dan jumpa kawan-kawan lama kembali. Bagus.

10. Esok rancang mahu main layang-layang.

Saturday, October 10, 2009

Telur ayam yang menetas

Masa: 0713am
Lokasi: Flora Damansara
Suasana : Macam selalu, senyap.
Aktiviti : Edit gambar kahwin. Orang lain yang kahwin.Aku? Bila? Siapa? Haha

Hidup makin lama makin mencabar. Makin parah jugak sebenarnya.

Pengsan.

Buang masa.

Dendam tak mampu nak buat kau lega dan ubati rasa sakit.
Sebab bila kau buat orang gembira, sedikit sebanyak kau akan rasa gembira jugak.

Notakaki: Tiba-tiba rasa macam nak makan rambutan pagi-pagi ni.

Hampir terlupa

Yang aku ada blog :)

Menghabiskan masa harini dengan belek belek semula entri entri dalam blog ni. Rasa macam balik kepada masa masa lama. Lawak betul aku dulu dulu. mUahahaha

Aku tak rasa nak delete entri entri ni, saja nak tengok dan rasa betapa cepat masa berjalan.

dan..

Dah besar rupanya aku.

Transformasi dari seorang pompuan yang fragile kepada seorang pompuan yang bertambah kuat (sikit)

ok

Monday, May 4, 2009

Sunday, May 3, 2009

Facing the truth no matter how hurt it is!

Do you know what it feels like being offended?
I know!
Let me tell you.

It’s every feeling you had in your stomach when you had people criticized your job/artwork, laughed at it and made it fun in public, when you should answer cheeky question about your family, what did your parent do for living, commented your house where you were raise, have them told you that you’re “fashion victim”, and you should deal with it for the rest of your life, because nothing you can do to get it rid off from your head. Because from all the thot’ you think nothing that matter outside that.

I don’t

I don’t have to explain all that to y’all right? Won’t you listen?

I can’t let go all those feeling and pretend to be cool, let people notice that “I don’t get bother”, in fact I can not move on. I can still feel the “negative acceptance” in the air they gave me. I can still feel their eyes staring at me behind my back whispering “She’s not the one”, I can not let go all the feeling and face the fact that “The presentation somehow is bad, and it wasn’t well-performed, I made mistakes, doesn’t everybody?”

I wanna be rude and say “You guys all wrong and I’ve been so affronted!”

The chance is gone, if I want to fixed it.
I wish I can rewind.
To be real, it doesn’t matter; I can have another path to walk on.
I can have another chance to set the benchmark.
And maybe I can have others people like Suraya, having her said “You did a great artwork inside!” or trust Kakak Hana when she said “I don’t -do you- Sara because you’re too smart”
…before I hit the ground and lift my head up and stand once again!

I know it just no use…kan?

Friday, April 24, 2009

Hello world

Im okay
Better ;)
Thanks everyone!

Friday, April 10, 2009

November - Azure Ray

So I'm waiting for this test to end
So these lighter days can soon begin
I'll be alone but maybe more carefree
Like a kite that floats so effortlessly
I was afraid to be alone
Now I'm scared thats how I'd like to be
All these faces none the same
How can there be so many personalities
So many lifeless empty hands
So many hearts in great demand
And now my sorrow seems so far away
Until I'm taken by these bolts of pain
But I turn them off and tuck them away
'till these rainy days that make them stay
And then I'll cry so hard to these sad songs
And the words still ring, once here now gone
And they echo through my head everyday
And I dont think they'll ever go away
Just like thinking of your childhood home
But we cant go back we're on our own
Oh,
But i'm about to give this one more shot
And find it in myself
I'll find it in myself
So were speeding towards that time of year
To the day that marks that you're not here
And i think I'll want to be alone
So please understand if I dont answer the phone
I'll just sit and stare at my deep blue walls
Until I can see nothing at all
Only particles some fast some slow
All my eyes can see is all I know
Ohh..
But I'm about to give this one more shot
And find it in myself
I'll find it in myself

Thursday, April 2, 2009

Vulnerable

And everyone watched me waste myself,

and everyone cheered at last.

And all of them found it comforting.

Madefaker

But tell ya, am not goin down. Never ever.

PANDAI sangat

Harini tak boleh ke mana-mana
Makan pun kena orang bungkuskan.

Sebab aku pandai sangat. Hantar semua (read: tiada sehelai pun) baju-baju aku pergi laundry. Kecuali baju kelawar made from Kelantan ni.

Ya. Memandu ke Kedai Dobi SJ di Bandar Universiti. Dan ya, memakai baju batman itu.

Macam mana nak makan kat downtown ni!!
Macam mana nak pergi bengkel esokk!!

Tak boleh pinjam baju roomate.
Dia gemuk (baca: INTAN) Maksud saya, saya kecil dari dia.

TIDAK. MEMAKSA PENCUCI BAJU DOBI BERKENAAN AGAR MEMOTONG Q PARA PENGHANTAR BAJU BUSUK YANG LAIN.

Wednesday, April 1, 2009

Di-Tag oleh Quen


do u think u'r hot?
no. Im cool :)

upload a favourite picture of you::


give three reason why you like this picture?
1. sebab saya tak kurus masa itu.
2. sebab rambut panjang masa itu.
3. sebab pose spontan ni macam cool je(bagi aku la) Padahal nak amik barang tu ;)

when was the last time you eat pizza?
14th March 2009 ;) di The Stadium sambil tengok match Manchester United dengan Liverfuckinfool.

the last song you listen?
The Veronicas - Speechless

what are you doing now besides this?
Editing my assignment.

what name you prefer besides yours?
Saraaaa.. fine with additional triple A ;)

people to tag:
1. Bade
2. Ayun
3. Daj
4. Ily
5. Raja Petra haha

who is num one?
Rosni bade. Friend of mine.

num three is having relationship with?
Yeen :D

say something about num 5?
ops.Zip mulut! nanti masuk ISA. haha

who is num 2?
Cahaya kehidupan kan ? Friend of mine too!

what do u think about num 4?
Ex-convent

TAMAT

Sunday, March 29, 2009

Kenapa hari Isnin kena wujud :|

Bangun awal harini.

Aku benci Isnin. Tambah lagi class pagi. Lagi benci

Sunday, March 22, 2009

Scumbag

Klik gambar untuk menelaah.


Dino aka Fariz dan juga Ijat. Aleng sekali lah kalau mahu ;)

Aku still simpan surat yang korang kirim kat pak guard suruh bagi kat aku ni. Time ni aku orientasi. Tahun 2007 kot, baru semester pertama kat UiTM fuckin sucks ni.. Kesian korang kan, tak dapat masuk nak jumpa aku sebab orientasi tah pape ni. Dah laa datang jauh-jauh (sejam lebeh kot perjalanan) Comel, dapat baju dapat cokelat cadbury dengan cadbury bite. Favourite aku. Korang masukkan
dalam envelope besar then selitkan surat kelakar yang buat aku touchin ni pastu bagi kat pak guard.Lepas tu masa dalam dewan tu dorang announce nama aku sebab ada kiriman barang.Gila ah aku kena bahan . Sunyi takde korannngg.. Aku nangis ok time ni :P ok sekarang baru korang tahu kan heeee :)


Lepas tu sepanjang semester korang rajin hantar aku balik kampus. Mak aku masak rendang ayam untuk kita.Kita makan kat kerusi bawah blok aku. Ok, pesan korang jangan kawan dengan rempit dengan mamat minah blink-blink kan? Tak pun.. aku benci semua manusia yang kat UiTM ni. Ada sekelompok je yang aku boleh blaaaahh. Memang fake naaakk araamm..


I miss these scums.

Seriously I miss you guys. All thoseee stupid memories with these homeless guys. Ok. Ada rumah masing2 besaaarrr tapi tetap nak menghomeless kan diri. Orang raya, kita pun nak raya. Orang sambut krismas kita pun sibuk tiap tahun nak beli topi santa. Aku ingat, every year okay! pastu buat muka cool macam gambar kat bawah ni.



Korang ingat tak, kita selalu pegi skatepark dulu tengok budak-budak main skate. Pastu korang ejek aku dengan budak itam tu.Konon2 budak tu nak ayat aku padahal tak pun. Haaa budak tu sekarang member aku nama dia Ude. Nanti aku cakap yang korang cakap dia ITAM ! har har har

Ni tahun 2005 kot ;) Our veryy first picture. Pakai webcam Fariz keje kat Terminal Akses tuuu :P Comell kaann :D

Fariz pegi dating dengan Nana tinggal aku ngan Ijat makan kat kedai seafood Kamunting. Ehem-ehem.. makan banyak [terpaksa tambah order sebab Fariz amik masa yang terlalu lama untuk menjemput kami] wallet dalam kereta. Sampai kedai tutup ko tak sampai lagiii..Okaaaayy.. :P maaalluuuu makan freee huwa3!

Weh rindu [wek!] seriously. Rasa nak balik ke masa lepasss macam dulu-dulu. Sambut birthday aku kat penang sorok cake dalam keretea berhenti dekat RnR [taktau] then suruh aku tekan keypad hp Fariz.

"Teett Tett Tett Happy Birthday Sara. We Love you"

I love you too guys.. :') Korang pun masing-masing bz dan kita mendiamkan diri secara perlahan lahan. Ijat kat Ganu dengan petronas nye.. Fariz kat K-HELL.. ok. Kuala Lumpur.

Aku pun busy.. busy sangat dengan kerja-kerja ni. Tak sabar nak memblahkan diri dari neraka jahanam ni. Aku busy tapi aku sunyi.. Semua manusia nak sakitkan hati aku. Tak macam korang yang selalu bahan aku. Aku tak kisah kena bahan dengan korang pun sebab aku tau korang sayaang aku kan ;')

Deck patah.
Paul's place.
Art Port.
Hutang kedai makan.
Main gitar depan umah aku.
Main gitar kat spotlite centre dengan kat burmese yang ade kubur-kubur tu.
Fariz pakai phone free kedai Rudy sampai kantoi.
Kfc <-- Fariz animal's right TEPU. Aku larikan diri dari kfc n balik rumah naik teksi sebab merajuk. korang ketuk ketampi depan umah. Check in freeeee Laketown :P Adik Ijat dengan deck DIY nye.. pakai roda almari lama.. gila rare. YANG PALING PENTING. GUARDIAN BEB! Ijat buat free show kat depan banyak-banyak kereta yang tengah benti kat traffic lite. Jatuh kedebuk but still topi santa atas kepala..cool :D aku bahan gelak kaw-kaw dengan fariz sambil tgk kesan luka. HAhahaha Argghh.. aku memang mengada nak mamposss aa dulu! haha
I miss you guys.

makin lama makin jauh.raya jumpa.


Thursday, March 19, 2009

No clue

"I know i'm not deserving of your trust from you right now.
If by chance you change your mind, you know I will not let you down
Cos we were the special two and we'll be again"

-------------------------------------------------------------

Happy? Maybe
Afraid? Maybe
Give up? Maybe


I have no clue at all

Wednesday, March 18, 2009

3 [atau 4] minggu

Kita lihat hasilnya lagi 3[atau 4] minggu bermula hari esok :D

Ok.Ini emulsion ;) wangiii mcm masuk rumah baru

Bitumen [nanti kita buat dan tengok effect dia ye ayun ;) ]

Canvas yang susah mahu didapati di sekitar Tronoh. 3x4. Cant wait tu conteng2!

Drawing. Besar. Tak terrer pun saye tapi nanti saye buat saye masuk sini yee..

ok.silk screen. RAJIN sangat.. hmphh :(
ok.kucen curi masuk bilik.lepas makan friskies balik.hati gembira :D

YA! Lagi 3 [atau 4] minggu untuk semua ini !

ok. saya mahu tidur untuk kumpul tenaga.

Be good everybody ! ;)



Tuesday, March 10, 2009

Song and lyrics

I think music doesn't always compatible with the profound situation.

Like today, at 4 p.m, just in time when I felt sleepy and moody, my roomate had amazingly increase the volume of her speaker only to let me suffer in hell listening:

Love of my life, you've hurt me, you've broken my heart and now you leave me...
Love of my life can't you see...

and while the song is singing...
she added "It just fit with our situation recently, right?"

My face? If you ask, straight!
OBVIOUS

I hate the song!
I really am!

--------------------

Thought I found him.
Was wrong, so I tried again.
Wrong again.

I think I’m rushing into it, so I’m gonna slow down.
By no means will I stop looking though.
I got my entire life ahead of me, and I definitely want to spend as much time as I can with my self.
I wouldn’t say I’m giving up…but not so sure I believe in a “soulmate” though I am still awaiting for love to find me!

I’m tired of looking! So I wait patiently … for now! :)

Monday, March 9, 2009

Seperti yang dijanjikan

Sampoerna Hijau
Kopi O panas

pukimak.

Ha Ha ha

Yes yes yes. Esok class. Keje sekolah banyak! Kena siapkan cepat lah-apahal-asgment-sangat-banyak-!

"Life is easy. Kita manusia yang meng-complicated-kan keadaan"

Wednesday, March 4, 2009

Baca lah (Khas buat mereka-mereka itu)

Tak selamanya tuhan benarkan ko ada kat atas.

Sesekali nak juga dia tengok ko pandang atas.

Dan aku masih baik hati; semoga ko kuat yo!

sakit. memang.

dan sekali sekala aku nak jugak pandang bawah, tengok ko.

bukan tengok ko pstu gelak gelak macam ko buat dulu. tapi tengok ko belajar jadi baik sket.

:)

Sunday, March 1, 2009

Attension

Hati untuk di sewa.

berminat, sila hantar email